Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meestgestelde vragen door zowel opdrachtgevers als LOTUSslachtoffers. Wij hebben ze alvast voor u beantwoord!

 

LOTUS staat voor Landelijke Opleiding tot uitbeelding van Slachtoffers. Bij een LOTUSkring leer je dus om letsels en ziektebeelden uit te beelden, door deze te acteren, ensceneren en grimeren.

LOTUSslachtoffers worden ingezet bij trainingen voor hulpverleners. Door het inzetten van een LOTUSslachtoffer worden hulpverleners beter voorbereid op de praktijk.

Je kunt bij ons LOTUSslachtoffers inhuren voor cursussen EHBO, BHV, medische opleidingen in ziekenhuizen, rampenoefeningen, foto- of filmopnamen, enzovoorts.

Het inhuren van een LOTUSslachtoffer kost € 25,00 per uur en een reisvergoeding van € 0,19 per kilometer. Er wordt altijd minimaal 3 uur in rekening gebracht. Eventueel door het LOTUSslachtoffer gemaakte onkosten, zoals parkeerkosten, worden uiteraard doorbelast.

Je kunt een opdracht per e-mail annuleren. Na annulering ontvang je hiervan een bevestiging en bij niet tijdig annuleren worden de kosten in deze bevestiging aan je doorgegeven.

Annuleren kan kosteloos tot een week van tevoren. Annuleer je een opdracht binnen 7 dagen voor de uitvoering, dan zijn wij genoodzaakt 50% van het uurtarief door te berekenen. Annuleer je een dag voor de inzet, dan berekenen wij 100%. Een ingepland LOTUSslachtoffer heeft bij een late annulering immers geen mogelijkheid meer om ander werk aannemen.

Nee, helaas houden wij met onze planning geen rekening met voorkeuren voor bepaalde LOTUSslachtoffers. Wij willen al onze LOTUSslachtoffers gelijke kansen geven om inzetten te draaien. Daarnaast staan wij in voor de kwaliteit voor al onze LOTUSslachtoffers. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn over een LOTUSslachtoffer, dan willen we hierover graag met je in gesprek gaan.

Ja, soms kan het noodzakelijk zijn om een mannelijke of vrouwelijk LOTUSslachtoffer in te zetten bij een bepaald soort training. We proberen hier dus wel rekening mee te houden. We kunnen echter niet garanderen dat we ze ook altijd kunnen leveren. Mocht dit niet lukken, dan zullen we dit uiteraard met je overleggen.

Als je een spoedklus hebt, dan kun je het beste even bellen. Ons telefoonnummer is 0850640222. Je krijgt dan iemand van het bestuur aan de lijn en wij kunnen dan kijken of er nog een LOTUSslachtoffer beschikbaar is.

Onze LOTUSslachtoffers komen uit het hele land, dus we hebben een ruim bereik. We streven ernaar de LOTUSslachtoffers in te zetten die op een redelijke afstand van de opdrachtlocatie wonen. Mocht dit niet lukken, dan zullen we in overleg met je gaan om te kijken of de reiskosten nog acceptabel zijn.

Om LOTUSslachtoffer te worden moet je in het bezit zijn van het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Vervolgens volg je een LOTUSopleiding bij LOTUSkring Actief en neem je na afloop deel aan het LOTUSexamen van het Oranje Kruis. Bij goed gevolg ontvang je het diploma LOTUS.

Dit is momenteel erg afhankelijk van het aantal geïnteresseerden dat zich bij ons meldt. Bij voldoende interesse bekijken wij de mogelijkheid om een nieuwe LOTUSopleiding te starten. Neem dus gerust even contact met ons op om hiernaar te informeren!

Wij geven een versnelde LOTUSopleiding. In 14 lesdagen leer je alle basiskennis en vaardigheden op het gebied van grimeren, acteren en ensceneren van letsels en ziektebeelden. Doordat onze opleidingsdagen 8 uur beslaan, bieden wij meer en efficiëntere leertijd dan de standaard reguliere tweejarige LOTUSopleiding.  Wel moet je na het behalen van je diploma nog een cross-over doen.  Dan leer je extra letsels, zodat je goed inzetbaar bent tijdens EHBO en BHV trainingen en kun je als LOTUS optreden bij EHBO examens.
Ja, anders verloopt je diploma. Wij bieden daarom jaarlijks 2 verschillende nascholingsdagen aan. Elke nascholingsdag wordt op 4 data aangeboden. Er is dus altijd wel een datum waarop je kunt. Op de nascholingsdagen toetsen we je competentie doorlopend aan de hand van assessments.
Je kunt onze nascholing volgen op onze leslocatie in Baarn of Rijssen. Elke nascholingsdag wordt 4 keer aangeboden; 2 keer in Baarn en 2 keer in Rijssen. Keuze genoeg dus!

Om LOTUSslachtoffer te mogen worden heb je een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis nodig. Verder heb je geen vooropleiding nodig. Het is wel fijn als je beschikt over inlevingsvermogen en als je het niet erg vindt om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Acteerervaring hoef je niet te hebben. We leiden je ook niet op tot acteur. Je hoeft als LOTUSslachtoffer namelijk ook geen typetjes te spelen, maar gewoon jezelf met een bepaald letsel. Je moet je wel kunnen voorstellen hoe jij je zou voelen als je dat letsel echt zou hebben. Een beetje inlevingsvermogen heb je dus wel nodig.

Om het diploma LOTUS te behalen, moet je inderdaad examen doen. Maar wees niet bang, hoor! Met onze LOTUSopleiding word je zeer goed voorbereid op je deelname aan het examen.

Wij laten je in totaal maximaal twee keer deelnemen aan het examen. Wij zijn ervan overtuigt dat met het volgen van onze opleiding, het zeer goed mogelijk is om het examen in één keer te halen. Mocht tijdens de opleiding al blijken dat je voortgang stagneert, dan gaan we hier al eerder met je over in gesprek.

Het cursusgeld is vastgesteld op € 850,-. Dit is inclusief lesboek, examengeld en startpakket met grimematerialen. Naast de grimematerialen die wij in het startpakket ter beschikking stellen, dienen er aanvullende materialen naar persoonlijke behoefte en voorkeur te worden aangeschaft. Hierbij moet u denken aan een grimekoffer, zeiltje, spiegeltje, etc. Dit kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt.

Onze LOTUSopleiding vindt plaats in Baarn.

Nee, dat is zeker niet verplicht. Je kunt je ook gerust aansluiten bij een andere LOTUSkring om je nascholing te volgen. Wel merken we dat mensen tijdens onze intensieve opleiding een band krijgen en dan alsnog willen blijven. Dat vinden wij uiteraard ook erg leuk!

De jaarlijkse contributie is vastgesteld op € 110,-. Hiervoor kun je deelnemen aan 2 jaarlijkse nascholingsdagen.

Je kunt als LOTUSslachtoffer overstappen naar onze kring, maar we laten je dan wel een toelatingsdag van 4 uur volgen. Op zo'n dag maken we kennis met je en beoordelen we je LOTUSvaardigheden aan de hand van enkele grimeer- en acteeropdrachten. We kijken hierbij of jouw niveau aansluit bij het door ons gehanteerde niveau. Bij onvoldoende resultaat kan lidmaatschap worden geweigerd.

Als je de toelatingsdag met goed gevolg hebt afgesloten, krijg je van ons een inschrijvingsformulier. Zodra wij dit volledig ingevuld en ondertekend retour hebben ontvangen en de contributie is betaald, ben je lid van onze kring.

Helaas, die garantie kunnen wij je niet geven. Het hangt af van het aanbod wat wij binnen krijgen en ook je eigen initiatieven spelen hierbij een grote rol.

Als LOTUSslachtoffer krijg je een vergoeding van € 20,00 per uur en een reisvergoeding van € 0,19 per kilometer. Daarnaast vergoeden wij natuurlijk netjes je eventuele onkosten, zoals parkeerkosten.

We streven ernaar om binnen 14 dagen het bedrag naar je over te maken.

Wij hebben een betalingstermijn van twee weken en we waarderen het erg als je je daar aan houdt als opdrachtgever. Zo blijven we prettig zaken met elkaar doen.

Het kan uiteraard voorkomen dat je niet tevreden bent over een LOTUSslachtoffer. Dat vinden we natuurlijk erg jammer! Loop hier vooral niet mee rond, maar neem even contact met ons op via: info@lotuskringactief.nl of bel 0850640222. Dan gaan we kijken hoe we je weer tevreden krijgen als klant.

Jazeker! Afhankelijk van het beschikbare budget en je wensen wordt er gekeken naar de mogelijkheden.

In ons midden hebben wij meerdere instructeurs Eerste Hulp. Wij kunnen de vooropleiding tot het diploma Eerste Hulp inderdaad met spoed verzorgen. Hier hangt uiteraard wel een prijskaartje aan vast.

Uiteraard kun je een opdracht met meerdere LOTUSslachtoffers bij ons indienen. Indien wij niet voldoende LOTUSslachtoffers kunnen leveren, zullen we je daar tijdig over informeren.