Opleiding Instructeur LOTUS

Lijkt het u leuk om uw kennis en vaardigheden op het gebied van LOTUS aan anderen over te brengen? Dan is de opleiding tot Instructeur LOTUS zeker iets voor jou! Je leert dan om zelfstandig LOTUSlessen te geven. Deze opleiding wordt verzorgd door onze koepelorganisatie Vereniging LOTUS Nederland.

De opleiding
Tijdens de lesdagen leer je zowel theoretisch als praktisch hoe je les geeft aan beginnende en gediplomeerde LOTUSslachtoffers. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan uiteenlopende onderwerpen uit het LOTUSleerboek. Je krijgt theoretische verdieping over hoe mensen leren en hoe je kennis en vaardigheden overdraagt aan cursisten. Daarnaast leer je praktisch om LOTUSlessen voor te bereiden en te geven.

Wat je leert tijdens de opleiding:
  • Theoretische achtergrond over didactiek.
  • Demonstraties organiseren.
  • Toepassen van een demonstraties.
  • Gebruik van verschillende en uitdagende werkvormen.
  • Lesplannen maken voor een opleidingsles en kringles.
  • Lessen organiseren en geven aan beginners en gediplomeerde leden.
  • Samenwerken met opleidingsteam en medisch begeleider.

Competenties
Tijdens de opleiding staat de ontwikkeling van kennis, LOTUSvaardigheid en didactische vaardigheden centraal. De opleiding zal worden afgesloten met een instructeursexamen, waarbij de bovengenoemde competenties van een instructeur worden getoetst. Bij goed gevolg ontvang je het diploma Instructeur LOTUS van Het Oranje Kruis.

Bijscholing
Nadat je geslaagd bent voor het instructeursexamen, word je door de overkoepelende LOTUSorganisatie van jouw kring opgeroepen om jaarlijks bijscholing te volgen. Je leert nieuwe letsels maken, gaat werken met andere materialen en grimeertechnieken, verdiept je didactische vaardigheden en doet bovendien inspiratie op voor nieuwe lessen! Bij het volgen van voldoende bijscholingsuren worden zowel het diploma Instructeur LOTUS als je diploma LOTUS verlengd.