Cross-over opleiding

Als je de basisopleiding tot LOTUSslachtoffer hebt gevolgd, ben je in staat om allerlei wonden en botbreuken te grimeren en acteren. Daarnaast ben je bedreven in het acteren van slachtofferrollen met bewusteloosheid, flauwte en shock. Al deze onderwerpen maken deel uit van de eindtermen van het LOTUSexamen.

 

Maar in de praktijk kan jou als LOTUSslachtoffer natuurlijk nog veel meer worden gevraagd, zoals het spelen van een hartinfarct of beroerte. Door het volgen van deze aanvullende opleiding, leer je in korte tijd veel nieuwe letsels en ziektebeelden te grimeren en acteren. Hiermee word je zo goed mogelijk voorbereid op de praktijk.

 

De opleiding

Direct na het volgen van onze basisopleiding, bieden wij een cross-over opleiding van 4 dagen aan tot allround LOTUSslachtoffer. Tijdens deze opleiding word je klaargestoomd om te worden ingezet bij EHBO- en BHV-trainingen. Je leert de meest gevraagde ziektebeelden grimeren en acteren. Van een hypo tot een gaspend slachtoffer; je leert het allemaal!

 

Daarnaast bereiden we je ook voor op je taak als LOTUSslachtoffer tijdens een EHBO-examen. Hier wordt namelijk veel van je gevraagd op het gebied van tempo en grimevaardigheden. Je leert dan tevens een heleboel kleine letsels die in de EHBO-wereld veelvuldig gevraagd worden. Denk hierbij aan de aanraking met een eikenprocessierups, kwallenbeet, tekenbeet, open blaar, spierscheuring en nog veel meer.

 

Wat je leert tijdens de opleiding:

  • Globale functie, bouw en werking van de vitale organen
  • Het gelaat in de juiste kleur grimeren in overeenstemming tot het ziektebeeld
  • Een niet-alerte indruk acteren
  • Benauwdheid acteren met en zonder stridor
  • Juiste verschijnselen acteren bij ziektebeelden met stoornissen in de vitale functies
  • Kleine letsels grimeren en acteren
  • Een examenserie binnen 15 minuten opzetten

 

Kosten

De kosten voor deze cross-over opleiding bedragen € 175,-. Deze aanvullende opleiding staat geheel los van de reguliere bijscholingslessen en valt daarom ook niet binnen de contributie. Alle onderwerpen uit deze opleiding komen eens in de paar jaar ook terug in de bijscholingslessen. Het is daarom ook niet verplicht om deze opleiding te volgen na het behalen van je LOTUSdiploma. Wil je echter snel aan de slag als LOTUSslachtoffer en in korte tijd veel extra dingen leren? Dan raden we je zeker aan om deel te nemen!